Wit en zwart zijn eigenlijk geen kleuren. Wanneer licht volledig wordt teruggekaatst, zien wij dit als de kleur wit. Wanneer er weinig licht wordt teruggekaatst dan zien wij de kleur zwart.
Maar vanwege het effect van wit en zwart, wil ik deze “kleuren” tóch benoemen.

Wit licht komt het meest in de buurt van daglicht en is totale reflectie, het reflecteert het totale spectrum aan kleuren in onze ogen.

Wit licht wordt door het menselijke brein geassocieerd met puur, helder, transparant, zuiver en onschuldig. Wit heeft ook associaties met maagdelijkheid, eenvoud, stilte, kalmte, netheid en helderheid. Wit stimuleert tot opruimen en symboliseert een nieuw begin en reinheid. Ook staat wit voor koelte (sneeuw) en hygiëne.

Wit staat voor vreugde en feest en wordt vaak gebruikt in het geloof of gelovige feesten. Kijk maar naar Kerstmis, Pasen of het dopen. Ook bij een huwelijk is wit gebruikelijk.

Wit in huis geeft licht en ruimte. Wit is optimistisch, open en gevoelig. Het zorgt voor veel mogelijkheden en is smetteloos en schoon.

Als je vaak wit draagt, laat je zien dat je perfectionistisch bent. Daarnaast staat het voor openheid en eerlijkheid.

Kijk eens naar het witte plaatje, wat doet wit met jou?

Nieuwsgierig naar de andere kleuren? Klik dan op de linkjes hieronder.

Rood, Geel, Groen, Blauw, Paars, Wit, Zwart, Oranje

Of lees ook:


Het Boek

Dit informatieve en praktische boek helpt je om de natuurlijke kracht van kleuren te ontdekken en ze toe te passen in je leven.. ga verder

Aura & Chakra's

Speciaal, als aanvulling op het boek, ontworpen Aura en Chakra Posters, o.a. uitleg over de lagen van de Aura en Chakra's ga verder

Meditatie & Kleur

Speciaal, als aanvulling op het boek, ontworpen Meditatiekaarten, behorende bij de 7 Basischakra's, inclusief Affirmaties..  ga verder

Kleur-rijke producten

Prachtige producten zoals boeken over kleur, meditatie en yoga, Aura soma, klankschalen, mandala en meer..  ga verd​​er